fbpx
Thuisbezorging mogelijk Zelf samenstellen Leverbaar in zeven verschillende kleuren
Handleiding

Welkom bij de E-Scoobie familie!

Hartelijk gefeliciteerd

Hoe mooi is het dat je vanaf heden deel uitmaakt van de E-Scoobie familie en rond kan rijden op je nieuwe E-Scoobie! Jouw E-Scoobie zal je overal heen brengen op een betaalbare en zo milieuvriendelijk als mogelijk vandaag de dag.

Heerlijk dat wij dezelfde gedachte hierover hebben. Om te zorgen dat jouw E-Scoobie zolang mogelijk meegaat, raden wij jouw aan het inspectieschema aan te houden, deze inspectie schema staat verder op in deze handleiding vermeld.

Ontdek je E-Scoobie

Wij vinden het belangrijk dat jij en jouw E-Scoobie een goed team vormen en stellen jouw dan ook voor deze handleiding goed door te lezen. Zodat je elke dag opnieuw volop van jouw E-Scoobie kan genieten.

Graag ontvangen wij jouw feedback over al je bevindingen, deel deze met ons. Stuur ons dan een mailtje.

Wil je contact ? Stuur ons een mailtje !  support@E-scoobie.nl.

Veilig op weg !

Rijbewijs

Om op je E-Scoobie te mogen rijden moet je beschikken over een rijbewijs AM, dit is een bromfietsrijbewijs. Je kunt vanaf 15.5 jaar theorie-examen doen en vanaf 16 jaar rijlessen volgen. Op de site van CBR kan je dit allemaal nalezen.

Heb je al een autorijbewijs of een motorrijbewijs dan staat het rijbewijs AM automatisch bijgeschreven op je rijbewijs.

Regels in het verkeer

Als je het theorie examen hebt gehaald en aansluitend ook je rijbewijs AM, ben je vanzelfsprekend op de hoogte van alle verkeersregels. Wij van E-Scoobie Europe vinden het ook vanzelfsprekend dat je deze regels opvolgt en jezelf hoffelijk gedraagt in het verkeer.

Veiligheid

Het verkeer is dynamisch en wordt drukker en drukker, ook de weersomstandigheden hebben invloed op jezelf en jouw E-Scoobie om veilig van A naar B te komen. Daarom pleiten wij ervoor om ook overdag met een dimlicht aan te rijden en een sociaal rijgedrag aan te meten.

Zoals aangegeven speelt de weersomstandigheden ook een belangrijke rol in de veiligheid voor jezelf en jouw E-Scoobie. Of het nu regen, vorst, ijzel, sneeuw of een laaghangende zon is houdt hier rekening mee, dit kan onverwachte situaties met zich meebrengen.

Ook de juiste banden druk is van belang, controleer dit met regelmaat.

Mocht er, onverhoopt iets gebeuren zorg er dan voor dat je alle nodige verzekeringen hebt afgesloten, denk hierbij ook aan een dat je eventuele medepassagier ook onder de verzekering valt. Want jouw E-Scoobie is goedgekeurd om maximaal twee personen te vervoeren.

En draag je rijbewijs, kentekenbewijs en verzekeringspapieren altijd bij je.

Drank en drugs

Iedereen weet dat drank, drugs en soms ook medicijnen niet in het verkeer thuis horen, dus ook niet op jouw E-Scoobie. Breng jezelf, jouw E-Scoobie én je medemens niet in gevaar !

Garantie

Je krijgt bij de aanschaf van jouw E-Scoobie een garantie periode van 16maanden, dit geldt voor de consument, bent U ondernemer dan is de garantie periode iets korter namelijk 12maanden.

Het is belangrijk je E-Scoobie optimaal te verzorgen om de garantie niet te laten vervallen. De draagbare accu zou je bij temperaturen lager dan minus 10graden celcius, altijd het beste met je mee naar binnen nemen. Als je een langere periode de E-Scoobie rust gunt en niet op gaat rijden, is het raadzaam elke maand de accu even volledig op te laden en zeker niet leeg weg te zetten.

Is er iets mis met jouw E-Scoobie en moet er iets aan gerepareerd worden dan is het belangrijk dit alleen te laten doen door een geautoriseerd persoon anders vervalt helaas de garantie. Ook wordt er géén garantie verleend indien er onjuist omgegaan is met jouw E-Scoobie.

Een paar handelingen willen wij even graag uitlichten, als je de snelheid verandert/aanpast, verlichting verandert of in het algemeen aan het elektrische hart komt van jouw E-Scoobie vervalt de garantie, wees tevens alert op wat eventueel strafbaar is, laat dat achterwege.

Ook het veranderen van het VIN (vehicel indentification number/chassisnummer) is niet toegestaan, jij als eigenaar bent hier aansprakelijk voor.

Alle garantie bepalingen vind je terug op onze site.

Inspectie interval

Veilig onderweg gaan betekent dat je jouw E-Scoobie ook goed moet onderhouden, dit is een bepaling voor behoud van je garantie. Zorg dat je inspectieschema altijd door de vakgarage wordt afgetekend. En dat jouw E-Scoobie op alle punten gecontroleerd wordt.

De eerste inspectie moet gedaan worden na 1500km/12mnd, de daarop volgende momenten zijn na 3000km/24mnd, 5000km/36mnd, 8000km/48mnd. Wel belangrijk is dat jouw E-Scoobie sowieso minimaal elk jaar een keer bij de garage wordt nagekeken. Dit is voor de levensduur, jouw garantie én je eigen veiligheid belangrijk.

De geautoriseerde Bosch Service punten kan je terug vinden op onze E-Scoobie site

Technische gegevens
– Lengte 187cm
– Hoogte 114cm
– Breedte 70cm
– Gewicht 88kg
– Accu gewicht 9kg
– Maximale belading 150kg
– max. belading bagage-rek: 5kg
– Banden spanning:
 Bij één persoon: 225KPa (2.25Bar)
Bij twee personen: 225KPa (2.25bar)
Ma
ximaal: 250KPa (2.5bar)

Accu

De accu is een uitermate belangrijk onderdeel van jouw E-Scoobie. Bij goed gebruik zal de accu een lange levensduur hebben. Wij hebben gekozen voor een lithium accu, deze hebben een zeer hoge energie dichtheid. Hierdoor kunnen wij het gewicht relatief laag houden maar mét een groot vermogen. De accu is voorzien van een handvat dus is deze gemakkelijk overal naar toe te nemen.

Het opladen van de accu gaat gewoon met de meegeleverde snoeren/adapter aan ons netwerk van 220volt. Maar ook kan je jouw E-Scoobie rechtstreeks op ons elektrisch net aansluiten zonder je accu uit jouw E-Scoobie te halen.

Contactslot

Draai aan de sleutel om de motor in te schakelen, uiteraard hoor je de motor niet, maar het bedieningsdisplay geeft aan dat de E-Scoobie op stroom staat. Druk op de R en je bent rijklaar. Draai je de sleutel en neem je de sleutel eruit dan is de E-Scoobie weer uitgeschakeld.

Met het contact slot kan je ook je buddy seat openen, door een korte slag te geven, de Buddy seat sluit weer door deze dicht te drukken.

Spiegels

Deze moet je er zelf nog op bevestigen, maar dit wijst zich eigenlijk vanzelf. Draai de spiegels erin, dit gaat gemakkelijk door het tegengestelde schroefsysteem, doe dit zonder te forceren en zet de schroefdelen recht op elkaar. Zet de spiegels in de juiste stand voor je en draai dan de meegeleverde moer goed vast.

Neem hiervoor even de tijd en zorg dat deze spiegels echt goed staan. En een duidelijk en een vrij zicht naar achteren geven.

De weg op

Bij levering van jouw E-Scoobie staat de accu in het accucompartiment, deze zit onder de buddy seat. Sluit de kabel aan op je accu en je E-Scoobie is gereed voor de eerste rit. Op je display staat meteen de informatie vermeldt, controleer dit. Tevens staat op de display ook vermeld hoe vol de accu is.

Onderhoud van je E-Scoobie

Eerder hebben wij al aangeven dat de accu een zeer belangrijk onderdeel is van jouw E-Scoobie, zorg er dus goed, laat deze niet in de kou staan, neem de accu mee naar binnen bij lage koude temperaturen. En mocht je jouw E-Scoobie voor een langere tijd niet gebruiken zet deze dan weg met een volle accu en laad de accu om de paar weken weer even helemaal op. Als de accu diep ontlaad ontstaat er onherstelbare schade aan de accu.

Het schoonmaken van je E-Scoobie kan je het best met een beetje water doen, eventueel met een klein beetje zeepvrije, niet agressieve reinigingsmiddelen. En laat het gebruik van schuursponsjes achterwege !!!

 

Chat openen